Beëdigde vertalingen

Met name voor juridische internationale procedures is het dikwijls van belang dat uw vertaling door een beëdigd vertaler wordt uitgevoerd, dit is bij vertaalbureau WordHouse uiteraard mogelijk. Wij beschikken namelijk over een netwerk van meer dan 500 beëdigde vertalers en tolken.

Een beëdigde vertaling is altijd een fysiek stuk waaraan een verklaring van de beëdigde vertaler en de brontekst gehecht zijn met een lint en een zegel. De vertaler staat bij ten minste één Nederlandse rechtbank geregistreerd. Daarnaast moet een beëdigd vertaler aan verschillende strenge eisen voldoen om beëdigde vertalingen te mogen uitvoeren, en moet hij of zij ingeschreven staan bij het Rbtv.

Legalisatie en apostille

Wanneer u behalve een beëdigingsverklaring ook een legalisatie op de handtekening van de vertaler nodig heeft, kunnen wij deze ook voor u verzorgen.

Voor de landen die aangesloten zijn bij het Apostilleverdrag, geldt een verkorte procedure. Vertalingen bestemd voor landen die zich niet bij het verdrag aangesloten hebben, zullen echter langs verschillende instanties moeten voor een legalisatie.

Het document zal achtereenvolgens goedgekeurd moeten worden bij: de rechtbank waar de beëdigd vertaler ingeschreven staat, het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het consulaat of de ambassade van het land waarvoor de beëdigde vertaling bedoeld is.

U kunt uzelf de gang langs alle instanties besparen door WordHouse de legalisatie te laten uitvoeren. U hoeft alleen het te vertalen document aan te leveren; wij zorgen voor de rest.

Spoed?

Is er haast geboden bij uw opdracht? Wij zullen alles in het werk stellen om het beëdigd vertalen zo snel mogelijk te laten verlopen. Wij hebben altijd beëdigd vertalers beschikbaar, met name in de talencombinaties Nederlands – Engels, Nederlands – Duits en Nederlands – Frans die spoedvertalingen snel kunnen uitvoeren.

Voor de legalisatie zullen er, als het nodig is, koeriers worden ingezet om de stukken bij u te halen of te brengen en we houden rekening met bijvoorbeeld beperkte openingstijden van diverse ambassades en ministeries.

OFFERTE

WAT KAN VERTAALBUREAU WORDHOUSE VOOR U BETEKENEN?

Wij adviseren u graag - en vrijblijvend - over uw volgende vertaalproject!