Wij zijn Vertaalbureau Bothof

Wij zijn Vertaalbureau Bothof, een van de oudste en grootste professionele vertaalbureaus van Nederland. We draaien al meer dan een halve eeuw mee in de vertaalwereld en kennen het vak door en door. Onze projectmanagers en accountmanagers weten wat u als klant wilt en leveren maatwerk waar u tevreden mee bent.

Een stukje geschiedenis

Vertaalbureau Bothof is in 1972 ontstaan toen Gerrit Jan Bothof, hoofd van een van de technische vertaalafdelingen van Philips, besloot het elektronicaconcern te verlaten en zijn eigen vertaalbureau op te richten. Het duurde niet lang voordat Vertaalbureau Bothof uitgroeide tot een vertaalbureau met aanzien. Bothof werd een vertrouwde vertaalpartner voor honderden organisaties in binnen- en buitenland.

bothof-logo-oud

Vertaalbureau Bothof is in 1972 uit de technische vertaalafdeling van Philips ontstaan. Gerrit Jan Bothof besloot in dat jaar het elektronicaconcern te verlaten en zijn eigen vertaalbureau op te richten. Het duurde niet lang voordat Vertaalbureau Bothof uitgroeide tot een vertaalbureau met aanzien. Bothof werd een vertrouwde vertaalpartner voor honderden organisaties in binnen- en buitenland.

bothof-logo-oud

In de loop der jaren heeft Bothof actief bijgedragen aan het verbeteren van de kwaliteitsnormen voor vertaalbureaus. Vertaalbureau Bothof stond aan de wieg van de Organisatie van Vertaalbureaus in Nederland, de voorloper van de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland (VViN). Vanuit de VViN is ook het initiatief genomen voor de oprichting van de Europese vereniging van brancheorganisaties voor vertaalbureaus, de European Union of Associations of Translation Companies (EUATC). Wij waren ook een van de eerste vertaalbureaus met een officiële ISO-certificering.

5 redenen om voor Vertaalbureau Bothof te kiezen

Vertaalbureau Bothof is een vertaalspecialist met een hoogwaardige, persoonlijke dienstverlening. Uw wensen en tevredenheid staan bij ons centraal. Zo heeft u een vaste contactpersoon, die u en uw bedrijf kent.

Wij leveren vertalingen van en naar vrijwel alle talen en in alle vakgebieden. We werken alleen met ervaren, goed opgeleide vertalers die gespecialiseerd zijn in uw vakgebied. Van financieel-juridische documenten tot landbouwteksten en van marketingteksten tot elektrotechnische teksten, u kunt van ons uitstekende vertalingen verwachten. Ook voor beëdigde vertalingencopywriting en technische schrijfopdrachten staan we voor u klaar.

Flexibel en snel, precies zoals u het wenst

Wij hanteren geen gemiddelde levertermijnen, maar denken met u mee over levering. Heeft u een krappe leverdatum of gaat het om een omvangrijke vertaling naar meerdere talen tegelijk? Geen nood. Onze projectmanagers zorgen ervoor dat u uw vertaling op tijd geleverd krijgt.

Onze accountmanagers nemen altijd de aanvraag met u door en stellen gerichte vragen, zodat uw project soepel en naar wens verloopt. Daarnaast verzorgen onze projectmanagers uw vertaalproject van A tot Z, van het opstellen van een offerte tot de levering van uw vertaling en alles daartussen.

U komt niet voor verrassingen te staan

Elke vertaal– of schrijfopdracht is uniek, daarom maken wij maatwerkoffertes. Vaak ontvangt u deze al enkele uren na uw aanvraag. U komt bij ons dus niet voor verrassingen te staan. Met onze heldere en directe communicatie zorgen we er altijd voor dat u zo goed en efficiënt mogelijk geholpen wordt en dat u weet waar u aan toe bent. Daarnaast staat uw accountmanager voor u klaar om vragen te beantwoorden of mogelijkheden te bespreken.

Gemak voor u als klant

Als klant krijgt u vooral te maken met onze bekwame account- en projectmanagers, die u door het gehele vertaalproces begeleiden en altijd klaarstaan voor uw vragen. We hebben volop aandacht voor u als klant en maken het voor u zo gemakkelijk mogelijk. We zorgen ervoor dat het vertaalwerk voor u een zorgeloze ervaring is.

Certificering

Vertaalbureau Bothof heeft als een van de eerste bureaus in Nederland een ISO-certificering behaald. Onze kwaliteitsprocedures voldoen aan de eisen van ISO 9001. Daarnaast zijn onze vertaalprocedures gecertificeerd volgens ISO 17100, de internationale norm voor vertaaldiensten.

Wat betekenen deze certificeringen voor u?

  • U weet zeker dat elke tekst vóór levering wordt gecontroleerd door een van onze ervaren revisoren.
  • U kunt vertrouwen op een heldere klachtenprocedure, mocht u niet tevreden zijn.
  • Ons kwaliteitssysteem wordt jaarlijks onderworpen aan een externe, onafhankelijke audit.

We gaan verder dan vertalen alleen

Onze dienstverlening houdt niet op bij vertalen en schrijven. Als u het wenst, dan nemen wij zelfs het complete projectmanagement van u over, zodat u zich volledig aan uw kerntaken kunt wijden. Daarnaast willen wij u optimaal van dienst zijn door onder meer de volgende aanvullende diensten aan te bieden:

  • Copywriting en technical writing
  • Grafisch ontwerp en DTP (Desktop Publishing)
  • Proeflezen van drukproeven
  • Videoproductie
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Heeft u behoefte aan een aanvullende dienstverlening die hier niet wordt genoemd? Laat het weten aan uw accountmanager of neem contact met ons op. Wij stellen dan alles in het werk om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.