Russische vertaling

Wist jij dat…

  • het Russisch een ander alfabet heeft, namelijk het Cyrillisch alfabet (áзбука)?
  • het Russische alfabet 33 letters telt?
  • de Russische taal geen lidwoorden kent?

Even terug naar dat andere alfabet: het áзбука. Het feit dat de Russische taal voor Nederlanders onbekende letters kent, vormt vaak een blokkade voor Nederlandse ondernemers. Is dit voor jou een herkenbaar struikelblok?

Niet nodig en bovendien jammer! Rusland is economisch erg sterk en is in de internationale handel een van de grote spelers, dus aanwezigheid op de Russische markt heeft veel economische voordelen.

Facts & figures’

Om een sterke Russische boodschap te formuleren en succesvol te handelen in Rusland, is het essentieel om kennis te hebben van de Russische taal en cultuur. Dit zijn een paar voorbeelden van Russische taal- en cultuurfeiten die van belang kunnen zijn voor jouw succes:

  1. Russisch is de officiële staatstaal van het grootste land ter wereld: Rusland. Met meer dan 154 miljoen Russische sprekers staat Russisch in de top 10 van meest gesproken talen wereldwijd. Op plek acht om precies te zijn.
  2. De meeste Russen spreken naast het Russisch geen andere taal. Voor jouw zakenpartner is het dus van groot belang dat je in zijn/haar moedertaal kunt communiceren. Zorg er daarom voor dat jouw presentatiemateriaal, e-mails en andere belangrijke documenten in het Russisch beschikbaar zijn. Daarnaast heb je altijd een streepje voor als je een woordje Russisch spreekt.
  3. Russen hechten waarde aan status en macht. Een visitekaartje vormt zo’n statussymbool. Jouw visitekaartje aan de ene zijde in het Engels én aan de andere zijde in het Russisch – mét vermelding van jouw titel – kan een belangrijke stap zijn om die order binnen te halen. Hier helpt vertaalbureau WordHouse je graag bij. En zakelijke kleding zorgt natuurlijk voor de juiste uitstraling.
  4. Russen doen graag zaken met mensen die ze kennen. Wees slim en investeer tijd in zakelijke relaties in Rusland. Door middel van persoonlijke banden, ‘gezellige’ etentjes en geduld bereik je sneller jouw zakelijke doelen in deze andere cultuur.

являющийся BOLD

WordHouse, het vertaalbureau in Amsterdam en omstreken, kent geen grenzen, streeft naar buitengewone kwaliteit en helpt jou een sterke Russische boodschap te formuleren. Wij vertalen niet alleen, maar zorgen ook dat de boodschap past binnen de cultuur.

WordHouse: persoonlijke aandacht, oprechte interesse en daadkrachtige communicatie. Kies voor succes; kies voor ‘’являющийся BOLD’’. Neem snel contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan!

OFFERTE

WAT KAN VERTAALBUREAU WORDHOUSE VOOR U BETEKENEN?

Wij adviseren u graag - en vrijblijvend - over uw volgende vertaalproject!