Kennismaken?

Ontmoet het team van vertaalbureau WordHouse!

Young professionals en geoefende routiniers verenigd in passie voor kwaliteit!
Kennismaken?
Vera Schmitt
Vera SchmittAdministratief medewerker
Mijn naam is Vera en ik werk sinds 9 jaar bij WordHouse. Mij krijg je als eerste aan de lijn als je ons belt!
Ik ben verantwoordelijk voor het administratieve deel binnen WordHouse, van de facturatie tot de boekhouding.

Bij WordHouse ligt de leeftijd tussen de 25 en 65 jaar; 3 generaties op één verdieping. Door al die verschillende leeftijden komt ieder mogelijk onderwerp gezellig aan bod en zodoende is het nooit saai.

Lezen is mijn grootste hobby en ook puzzelen of kaarten vind ik erg gezellig. Tevens geniet ik erg van mijn 3 prachtige kleinkinderen.

Olga Andringa
Olga AndringaAccountmanager
Voor mij is het altijd heel belangrijk geweest om voor een goed product of een goede dienst te staan. Dit heb ik zeker met vertalingen.
Door mijn journalistieke achtergrond weet ik hoe belangrijk taal is voor het overbrengen van de juiste boodschap.

Fantastisch is het voor mij dan ook om met klanten contact te hebben die zelf ook veel belang hechten aan optimaal communiceren met hun klanten. Als ik hoor hoeveel onze vertaling daaraan dan heeft bijgedragen ga ik met een grote glimlach naar huis.

Graag focus ik me in de toekomst op het mogelijk maken van onmogelijke projecten. Ik hou wel van een beetje uitdaging!

In mijn vrije tijd hou ik erg van lezen, het liefst fictie. Ik kan ook echt genieten van fantasy-films met die surrealistische landschappen. Dat vind ik prachtig. Lekker in de bioscoop met een drankje.

Lois Fritzsche
Lois FritzscheAccountmanager
Ik ben Lois Fritzsche, 28 jaar en ik werk als accountmanager bij WordHouse. WordHouse is een fijn en dynamisch bedrijf met veel gezellige en gemotiveerde collega’s.
Voor mij is het een uitdaging om elke dag onze klanten te kunnen ondersteunen met hun internationale communicatie. Wanneer het lukt om een klant met een spoedopdracht uit de brand te helpen, dan geeft me dat enorme voldoening.

Een goede partnership met onze klanten, daar ga ik voor! Ik zie mezelf dan ook graag als een professionele gesprekspartner en adviseur voor onze klanten op het gebied van communicatieprojecten en documentbeheer.

Ik sport graag (voetbal en tennis) en breng graag tijd door met mijn familie en vrienden. Daarnaast haal ik plezier uit het koken van lekker eten en naar de film gaan. Ik ben een enorme fan van animatiefilms (zoals bijvoorbeeld Big Hero 6).

Jeanette Boots
Jeanette BootsAccountmanager
Wat ik het meest uitdagend vind in mijn functie als accountmanager is het genereren van new business, vooral in de sectoren Leisure en Toerisme.
Relatiebeheer met vaste klanten geeft mij voldoening en daar word ik enthousiast van. Ik ben er trots op om bij WordHouse, één van de grootste vertaalbureaus van Nederland te werken.

Over 5 jaar hoop ik onze klanten als senior accountmanager te begeleiden en in de verdere toekomst ooit de stap naar salesmanager te maken.

In mijn vrije tijd loop ik hard en doe ik aan VinYasa Yoga.

Ik maak graag tijd vrij om lekker zelf in de keuken een gezellig etentje met vrienden voor te bereiden. Daarnaast geniet ik van een bezoekje aan een festival met mijn vriend met wie ik sinds kort samenwoon in Hoorn; een mooi stadje aan het IJsselmeer.

Saskia van Duist
Saskia van DuistCompany manager
Thuiskomen in een actieve, inspirerende en enthousiaste omgeving; dat is wat Wordhouse voor mij betekent!
Waar je je als medewerker thuis voelt in een samenwerkend, dynamisch en open team.
Waar je je als vaste klant thuis voelt bij de partner die met kennis van zaken de taal van je klant spreekt.
Waar je je als nieuwe klant welkom voelt!

WordHouse is de naam echter het zijn de mensen met drive die WordHouse een echt gezicht geven!

Een dag is voor mij geslaagd als we als team voldaan van het resultaat, met plezier het pand verlaten om de volgende ochtend weer vrolijk de dag te starten.

Elbert van der Waal
Elbert van der WaalProjectmanager
De volgende definitie schetst al een aardig beeld van mijn identiteit: “Een third-culture-kid (TCK) is een kind dat een belangrijk deel van zijn jeugd heeft doorgebracht in een andere cultuur dan die van zijn ouders.”
De manier waarop ik de wereld aanschouw is merendeel gebaseerd op mijn twaalfjarige ervaring in het buitenland (o.a. Thailand en Bangladesh). Mijn opleidingen waren daarom ook voornamelijk in het Engels.

Ik realiseerde me dat taal de mensheid verbindt. Zonder talen zouden we het moeilijk hebben om met elkaar samen te werken. Deze essentiële verbinding heeft me ertoe gebracht om voor WordHouse te gaan werken.

Als projectmanager maak ik deel uit van deze verbinding en dit geeft voldoening.

Ik ben afgestudeerd aan de Wittenborg University of Applied Sciences in Apeldoorn met een opleiding in International Business Administration.

In mijn vrije tijd reis ik graag, omdat dit mijn perspectief van de mensheid en de wereld vergroot. Ik houd van gitaar spelen en tennissen; activiteiten waarbij ik mezelf kan zijn en kan focussen op persoonlijke verbeteringen en groei.

Tenslotte is één van mijn lievelingsquotes: “Experience does for the soul what education does for the mind” – Casey Neistat.

Sean Bains
Sean BainsAccountmanager
Een Nederlander met een Engelse naam die een goed woordje Chinees spreekt, dat ben ik.
Mijn internationale achtergrond past goed bij vertaalbureau WordHouse, waar ik met alle plezier culturen verbind door de beste vertaling aan te leveren.

Kalm, gedreven en met verstand van zaken adviseer ik u graag bij het vinden van de juiste boodschap in de juiste taal.

In mijn vrije tijd zet ik met liefde mijn kunde in voor het groter goed. Zo heb ik bijvoorbeeld met trots een Chinees echtpaar als tolk bij kunnen staan rondom de bevalling van hun prachtige zoon.

Daarnaast kan ik genieten van mooie anekdotes, pakkend verwoord en meeslepend verteld. Ook heb ik een voorliefde voor Aziatisch eten, de paradox en Britse humor.

Cheryl Bork
Cheryl BorkProjectmanager
Wat ik het leukste vind aan mijn functie is dat je bij alle facetten van de werkzaamheden binnen het bedrijf betrokken bent.
Projectmanagement is eigenlijk de enige afdeling binnen het bedrijf die contact heeft met zowel resources als klanten, en ook nog eens dagelijks samenwerkt met alle collega’s van de andere afdelingen binnen WordHouse.

Naast de dynamische kanten van het werk – het snelle schakelen en het behouden van overzicht – haal ik ook veel plezier uit het blij maken van onze klanten.

Ik ben opgegroeid in de Wieringermeer, en na mijn studie woon ik inmiddels sinds oktober van vorig jaar in Utrecht.

Margo Hekstra
Margo HekstraProjectmanager
Sinds 1999 werk ik bij Wordhouse, na eerst al bij een educatieve uitgeverij en een tweetal andere vertaalbureaus te hebben gewerkt.
Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot grafisch vormgever en de eerste tijd zijn mijn werkzaamheden bij WordHouse dan ook op grafisch/creatief gebied. In de loop der jaren heb ik echter bij WordHouse ook ervaring op kunnen doen als administratief medewerker, vendor manager en project manager. Door steeds weer nieuwe dingen te leren blijft het leuk om bij WordHouse te werken!

Ook naast mijn werk blijf ik me graag ontwikkelen. Zo ben ik sinds mijn twee dochters volwassen zijn een (bachelor- en master)studie kunstgeschiedenis gaan volgen. En nu die studie is afgerond heb ik weer wat meer tijd om zelf als kunstenaar aan de slag te gaan. Daarnaast zet ik me in als vrijwilliger voor diverse musea en culturele evenementen, wat me veel voldoening geeft.

Het meest belangrijk voor mij tenslotte zijn mijn geliefden. Zo word ik bijvoorbeeld erg blij als mijn kleinkinderen komen logeren, als ik met mijn moeder naar het zwembad ga om in beweging te blijven, als ik vrienden ontmoet, of als ik met mijn levenspartner lekker thuis ben of juist op reis kan gaan.

Chantalle Valentijn
Chantalle Valentijn Projectmanager
Mijn naam is Chantalle Valentijn en ik kom oorspronkelijk uit Limburg maar ik woon al 17 jaar in Amsterdam. Ik vind Amsterdam een heerlijke stad; de allure van een wereldstad maar eigenlijk gewoon een groot dorp.
Ik woon er samen met mijn vriend en onze twee kinderen. In mijn vrije tijd vind je me met familie en vrienden in de tuin of in de stad met lekker eten en een goed glas wijn.

Verschillende ballen tegelijk in de lucht houden is wat ik het leukste vind aan mijn werk bij WordHouse. Steeds maar weer nieuwe prioriteiten stellen op basis van de laatste informatie is waar het bij de afdeling project management om draait.

Ook haal ik veel plezier uit het onmogelijke toch mogelijk maken en zo onze klanten echt blij te maken. Goed contact met onze vertalers vind ik ook erg belangrijk, we werken tenslotte dagelijks samen dus af en toe een gezellig praatje per mail of telefoon hoort daar ook bij.

Ik ben een erg sociaal persoon dus de sfeer in een bedrijf vind ik erg belangrijk maar dat zit wel goed bij WordHouse!

Aldo Bleeker
Aldo BleekerLocalization Engineer
Mijn naam is Aldo Bleeker en ik werk inmiddels al meer dan 18 jaar bij WordHouse.
Na mijn studie Nederlands heb ik gewerkt aan de handleiding van een project. Daarna heb ik voor een aantal bureaus een paar jaar gewerkt als technisch schrijver. Deze bureaus hadden ook technisch vertaalwerk, dus ben ik dat gaan doen.

Ik heb toen als freelancer vertaalwerk gedaan voor een aantal bureaus. Onder andere voor WordHouse, waar ik later in vaste dienst ben gekomen.

Als vertaler probeer ik samen met de klant een mooi product neer te zetten. Ik streef ernaar om iets te maken waar de klant blij mee is.

Ik ben inmiddels al 16 jaar getrouwd. In mijn vrije tijd speel ik videogames en lees ik SF. Ik heb een zwarte band in Aikido.

René Mostertman
René MostertmanLocalization Engineer
Ik werk al ruim 20 jaar bij WordHouse, en hoop dat tot mijn pensioen te blijven doen.
Wanneer ik op feestjes en partijen aan geïnteresseerden vertel dat ik bij een vertaalbureau werk, zijn ze meestal niet direct onder de indruk.

Alleen echte doorzetters komen dan nog met deze vervolgvraag: “Welke talen doe je dan?”, kennelijk in de veronderstelling dat een beetje vertaler naast het Japans en Chinees toch nog wel een paar andere interessante talen op het repertoire heeft staan.

Als ik dan moet toegeven dat ik vrijwel uitsluitend vanuit het Engels naar het Nederlands vertaal, richten zij hun aandacht gewoonlijk op een ander in het gezelschap, bij voorkeur iemand die als accountant of jurist de kost verdient, wat, toegegeven, financieel iets betere perspectieven biedt.

Dat ik mij desondanks al ruim 20 jaar professioneel bezighoud met softwarevertalingen, moet dus wel goede redenen hebben. Misschien wel de belangrijkste is mijn liefde voor taal.

Na mijn studie Engels heb ik er meer dan eens voor gekozen te werken met computers, maar elke keer bleef ook het werken met taal mij aantrekken.

Als editor/vertaler van software ben ik nog steeds bezig met computers, maar toch vooral met taal. Het beste van beide werelden dus eigenlijk.

Buiten werktijd ben ik een groot liefhebber van sporten.

Niet alleen thuis achter de buis, maar ook actief: ik doe regelmatig aan fitness en zwem elke week wel even.

Daarnaast doe ik met veel plezier aan badminton en ’s zomers aan tennis. In geen van beide sporten zal ik ook nog maar enigszins in de buurt van de top komen, maar als ik recreatief een potje kan proberen te winnen, doe ik dat met een enthousiasme dat een beter doel waardig zou zijn.

Ik heb drie volwassen kinderen en sinds zeven jaar ben ik ook grootvader (opa klinkt mij niet zo prettig in de oren).

Inmiddels heb ik al drie kleinkinderen, en toevallig ook nog de leukste van Nederland. Ik besef dat meer grootouders daar zo over denken, maar in mijn geval is het nog waar ook!

Iets waar ik mij misschien juist wel daarom meer dan de meeste mensen druk over maak, is het milieu, in de hoop dat ook volgende generaties nog van het goede van de aarde kunnen genieten.

Luan Baars
Luan BaarsProjectmanager
Sinds vorig jaar ben ik werkzaam als projectmanager bij Wordhouse. Constant schakelen en prioriteiten stellen is wat het werk zo interessant maakt.
Al vanaf het begin voelde ik mij op mijn gemak bij WordHouse, waar hard wordt gewerkt maar waar ook altijd ruimte is voor gezelligheid.

Ik sta achter de producten die wij leveren en services die wij bieden.

Samen streven we ernaar om verwachtingen keer op keer te overtreffen.

Zo blijven we elkaar uitdagen en houden we de standaard hoog.

Veerle van den Brink
Veerle van den BrinkProjectmanager
Mijn naam is Veerle en met mijn 23 jaar ben ik de jongste WordHouse telg. Ik ben opgegroeid in Zwolle. Na mijn master American Studies in Groningen en een semester in Saint Louis, Missouri, ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij WordHouse in Amsterdam.
Wat ik zo leuk vind aan het werk als Projectmanager, is het steeds opnieuw stellen van prioriteiten, het overzicht houden, en het met strakke deadlines werken. De werkdag is voor mij geslaagd als al mijn opdrachten succesvol zijn uitgezet of geleverd. Wat voor mij echter het belangrijkste is en wat het werk nog leuker maakt, is de open en gezellige sfeer op de werkvloer. Wat dat betreft voel ik me hier helemaal thuis!