Tolkdienst

Naast vertaal- en schrijfdiensten biedt WordHouse tolkdiensten voor elke situatie waarin u behoefte hebt aan professionele vertaling van gesproken tekst. Wanneer u van onze tolkdienst gebruikmaakt, kunt u ervan uitgaan dat u over een tolk zult beschikken die zowel kennis heeft van het onderwerp als de benodigde talen spreekt.

Tolken voor alle vakgebieden

Onze tolkdienst beschikt over een uitgebreid netwerk van ervaren tolken met specialisaties voor de meest uiteenlopende vakgebieden. Wij beschikken over tolken in vrijwel alle talen en taalcombinaties, waaronder het Engels, Duits en Frans. Onze tolken kennen de terminologie van uw vakgebied en bieden uitstekende ondersteuning bij (bijvoorbeeld) zakelijke onderhandelingen of bedrijfsbezoeken.

Uiteraard kunt u vertrouwen op de vakkundigheid en discretie van al onze tolken. Zij zijn opgeleid en getraind om op professionele wijze gesproken taal in allerlei verschillende situaties te vertalen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten tolken:

  • De gesprekstolk
    Een gesprekstolk wordt door onze tolkdienst ingezet bij gelegenheden met een beperkt aantal gespreksdeelnemers, zoals een akteoverdracht bij de notaris. De tolk zal in veel gevallen de luisterende partij de vertaling “influisteren” en wordt daarom ook wel fluistertolk genoemd.
  • De consecutieftolk
    Onze tolkdienst zet een zogeheten consecutieftolk in wanneer er relatief veel toehoorders zijn, bijvoorbeeld bij presentaties. In deze gevallen vertaalt de tolk delen van het gesprek terwijl de spreker korte pauzes neemt in zijn verhaal.
  • De simultaantolk
    Wanneer er voor de spreker geen mogelijkheid is tot het inlassen van pauzes, kan een simultaantolk uitkomst bieden. Bij simultaantolken vertaalt de tolk terwijl de spreker aan het woord is. Deze manier van tolken is zeer geschikt voor congressen en andere grote bijeenkomsten. Simultaantolken is de meest intensieve methode van tolken. Er worden daarom vaak meerdere tolken tegelijk ingezet wanneer er lang achter elkaar getolkt moet worden. Zij kunnen elkaar dan afwisselen, waardoor het tempo van de spreker bijgehouden kan worden zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat.

Met name voor simultaantolken op grote bijeenkomsten is meestal speciale apparatuur vereist, zoals tolkencabines of fluisterkoffers, microfoons en headsets voor de luisteraars. U kunt deze apparatuur ook bij WordHouse huren.

Tolk in Amsterdam

Amsterdam is een belangrijke zakelijke hoofdstad waar veel evenementen en congressen georganiseerd worden. Bij dit soort gelegenheden, maar wellicht ook bij werkbezoeken en vergaderingen, is het van groot belang dat men elkaar goed begrijpt. Als u en bijvoorbeeld uw zakenpartners een andere taal spreken, is het aan te raden een tolk in te zetten. De gesprekken verlopen dan aangenamer en efficiënter.

We zetten altijd degene in die zo dicht mogelijk bij de opdracht woont, om de kosten zo beperkt mogelijk te houden. Vanuit ons kantoor in Amsterdam bedient onze tolkdienst zowel de hoofdstad als de rest van het land.

OFFERTE

WAT KAN VERTAALBUREAU WORDHOUSE VOOR U BETEKENEN?

Wij adviseren u graag - en vrijblijvend - over uw volgende vertaalproject!

Tolk nodig? Laat ons u terugbellen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.