Vertaling Nederlands-Turks

Wist je dat…

  • het Turkse alfabet 29 letters telt?
  • ‘ons’ woord yoghurt uit het Turks komt (yoğurt)?
  • het woord ‘turquouise’ verwijst naar de intens blauwe Turkse zee?

Zijn deze feiten nieuw voor jou? Dan zal het je waarschijnlijk verbazen dat de Nederlandse taal oorspronkelijk uit Turkije komt. Het Nederlands is, samen met nog zo’n 400 andere talen, afkomstig uit Anatolië. Dit is een gebied in het uiterste westelijke deel van Azië en beslaat voornamelijk Turkije. De taal is zo’n 9000 jaar geleden overgewaaid en gebleven.

Vier ‘tips & tricks’

Nederland is nog steeds sterk verbonden met Turkije. De export naar Turkije is in de afgelopen jaren flink gestegen. Daarom is het belangrijk om te weten wat belangrijke aspecten zijn om succesvol de Turkse markt te betreden. Deze aspecten komen jouw handelspositie ten goede:

  1. Connectie: een échte band opbouwen met jouw Turkse partner is van cruciaal belang. Zakelijke relaties in Turkije zijn namelijk informeler en gebaseerd op vertrouwen en persoonlijk contact.
  2. Toon je emoties. Ze spelen een belangrijke rol in de Turkse cultuur.
  3. Hiërarchie en de posities daarbinnen zijn belangrijk in Turkije. Ontwerp daarom een visitekaartje met jouw functietitel erop vermeld.
  4. Laat je Nederlandse punctualiteit los. Jouw zakenpartner in Turkije houdt er niet van om alles vast te leggen in schema’s. Een lange lunch of uitgebreid diner hoort erbij. Op die manier leer je jouw partner goed kennen en kun je een band opbouwen (zie punt 1).

Wil jij zaken doen op de Turkse markt? Met hulp van WordHouse kun je jouw boodschap afstemmen op de Turkse cultuur. Ongeveer 90% van de Turkse bevolking spreekt Turks als eerste taal; als je in het Turks communiceert, heb je dus een streepje voor op de concurrenten.

Vertaalbureau WordHouse zorgt voor succes

Wil jij een sterke Turkse boodschap formuleren? Met onze grenzeloze expertise denken wij graag mee over onmisbare elementen voor een geslaagde Turkse vertaling. We streven naar buitengewone kwaliteit die jouw succes op de Turkse markt ondersteunt.

WordHouse: persoonlijke aandacht, oprechte interesse en daadkrachtige communicatie. Ga voor succes; kies voor ‘’Olmak BOLD’’. Neem snel contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

OFFERTE

WAT KAN VERTAALBUREAU WORDHOUSE VOOR U BETEKENEN?

Wij adviseren u graag - en vrijblijvend - over uw volgende vertaalproject!