Vertaling Nederlands

Ongeveer 24 miljoen mensen in de wereld hebben Nederlands als moedertaal. Het Nederlands is, naast in Nederland, nog in vijf andere landen de officiële landstaal:

  1. België;
  2. Sint-Maarten;
  3. Suriname;
  4. Aruba;
  5. Curaçao.

Ondanks dat Nederlands in ‘al’ deze landen wordt gesproken, wordt de Nederlandse taal als een exotische taal gezien. Dit betekent dat het Nederlands door een klein aantal mensen op de wereld gesproken wordt. Hierdoor krijg je, wanneer je bijvoorbeeld werkzaam bent in het buitenland, al snel te maken met vertalingen. Hier kan een Nederlands vertaalbureau bij helpen.

Oneindig veel woorden in de Nederlandse taal

Volgens de Dikke van Dale kent de Nederlandse taal 240.000 woorden. Als je denkt dat dat het is, heb je het mis. Volgens taalkundigen heeft de Nederlandse taal namelijk een oneindig aantal woorden. Dit komt doordat we veel woorden kunnen samenstellen of loskoppelen. Denk bijvoorbeeld aan de losse woorden ‘pan’ en ‘koek’ die samengesteld ‘pannenkoek’ opleveren.

Daarnaast lenen we veel woorden uit andere talen, zoals het Engelse woord ‘cake’ en het Franse woord ‘dessert’. Bovendien komen er elke dag nieuwe woorden bij. Denk aan het Dikke Van Dale Woord van het Jaar 2017: appongeluk. Dit woord is afgelopen jaar bedacht en wordt nu veelvuldig gebruikt. Door deze nieuwe woorden blijft onze taal groeien en verder groeien… Geen wonder dat je soms niet op een woord kunt komen of het moeilijk vindt om een woord te vertalen. Daar heeft iedereen weleens last van.

Vertaalbureau WordHouse schept orde

Om een tekst te begrijpen, moet je minimaal 85% van de woorden kennen. Dit is voor sommigen – begrijpelijk – al veel gevraagd. Om zo’n tekst te vertalen naar een andere taal, lijkt een lastige klus.

Hier schiet Nederlands vertaalbureau WordHouse te hulp. Onze Nederlandse taalexperts hebben een uitgebreide woordenschat, waardoor ze ingewikkelde documenten goed begrijpen en die in een mum van tijd vertalen naar de gewenste taal. De vertaling is niet meer te onderscheiden van het originele document.

WordHouse: persoonlijke aandacht, oprechte interesse en daadkrachtige communicatie. Ga voor buitengewone kwaliteit, kies voor BOLD – borderless, outstandig loyal & decisive. Neem snel contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

OFFERTE

WAT KAN VERTAALBUREAU WORDHOUSE VOOR U BETEKENEN?

Wij adviseren u graag - en vrijblijvend - over uw volgende vertaalproject!